Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прогрес у переговорному процесі щодо українського літака сприятиме нормалізації співробітництва з Іраном - Єнін

19 жовтня заступник міністра закордонних справ України Євгеній Єнін зустрівся в Тегерані з міністром закордонних справ Ірану Мохаммадом Джавадом Заріфом. Про це Гал-інфо повідомили у пресслужбі МЗС.

Під час зустрічі сторони обговорили переговорний процес щодо збиття Боїнга PS752 в Ірані у січні 2020 року.

«Вітаємо рішення Ірану взяти на себе всю відповідальність за збиття українського літака, а також готовність забезпечити однаковий розмір компенсації родичам всіх жертв незалежно від їхнього громадянства», - зазначив заступник міністра. 

Євгеній Єнін підкреслив необхідність неупередженого та об'єктивного розслідування обставин авіакатастрофи та закликав іранську сторону забезпечити доступ до всіх відповідних матеріалів.

«Прогрес у переговорному процесі щодо українського літака сприятиме нормалізації співробітництва з Іраном в усіх сферах», - наголосив заступник глави МЗС. 

Український дипломат детально поінформував Мохаммада Заріфа про наслідки триваючої російської агресії проти України, зокрема мілітаризацію в Азово-Чорноморському регіоні та утиски російської окупаційної адміністрації проти жителів тимчасово окупованого Криму.

Глава МЗС Ірану підтвердив підтримку територіальної цілісності України та непорушності її кордонів. Іранський співрозмовник також запевнив, що жодна третя країна не впливатиме на політику Ірану щодо України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ