Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Львова: Проєкт Княжий Звенигород: від реального до віртуального потрапив до списку найкращих у секторі культурної спадщини
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Проєкт "Княжий Звенигород: від реального до віртуального" потрапив до списку найкращих у секторі культурної спадщини

Проєкт "Княжий Звенигород: від реального до віртуального" увійшов у короткий список номінантів на найкращий проєкт у секторі культурної спадщини, підтриманий Українським культурним фондом у 2020 році. Про це йдеться у повідомленні Заповідника на Facebook.
Звенигород за часів Володимирка у XII-XIII ст. Реконструкція Андрія Хархаліса. Джерело: Історико-культурний парк "Древній Звенигород".

Нагадаємо, торік на основі пам’ятки у Звенигороді вперше в Україні відтворили у віртуальній реальності середньовічну княжу столицю.

12 місць давнього Звенигорода тепер можна роздивитись, вдягнувши VR окуляри. Чотири з них – інтер’єри церков та палаців, вісім – вулиці, площі та панорами давнього міста.

Над проєктом працювала команда археологів, істориків, архітекторів, мистецтвознавців, художників, графіків та IT-шників зі Львова та Києва. Ініціатор проєкту - Белзький мур, керівниця - в. о. директора заповідника Наталя Войцещук.

Побачити середньовічне місто, відтворене у віртуальній реальності, відвідувачі заповідника «Древній Звенигород» зможуть вже наприкінці весни – влітку цього року, як тільки стартує туристичний сезон і дозволять роботу музеїв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ