Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Проїзд для учнів мистецьких шкіл у межах Дрогобицького району хочуть зробити безкоштовним

Учнів мистецьких шкіл Дрогобицького району громадський транспорт має возити безкоштовно. З такою ініціативою виступили депутати Дрогобицької районної ради.

Це зумовлено тим, що більшість спеціалізованих загальноосвітніх навчальних закладів та майже всі заклади спортивного та мистецького спрямування розташовані у великих містах району – Дрогобичі, Трускавці та Бориславі, тому діти з багатьох населених пунктів району позбавлені можливості відвідувати такі заклади у своїх територіальних громадах. Здебільшого це діти з сільських місцевостей, які не можуть оплатити собі дорогу у мистецьку школу. Тепер до їх числа додались діти шкільного віку з числа внутрішньо переміщених осіб. 

Як йшлося під час засідання сесії Дрогобицької районної ради, яка відбулась у четвер, 11 серпня, таку пропозицію вже неодноразово озвучували перед депутатами та керівниками територіальних громад району, однак досягнути домовленостей не вдалося.

«Безумовно, ми повинні створити комфортні умови для того, щоб наші діти мали можливість здобувати мистецьку грамотність без будь-яких перешкод і незручностей. Наразі ще є низка маршрутів, тендери на обслуговування яких оголошували ми. Значна частина, відповідно до нового законодавства, вже перейшла до територіальних громад або обласної державної адміністрації. Однак тут кожен, до чиєї компетенції належить це питання, має розуміти, що для малозабезпечених родин навіть купівля квитка на громадський транспорт є проблемою, але діти від цього страждати не повинні, тому переконаний, що зараз досягнути домовленостей вдасться», — зазначив начальник Дрогобицької районної військової адміністрації Степан Кулиняк.

Також депутати прийняли рішення про скерування офіційного звернення щодо можливості забезпечення пільгового перевезення дітей шкільного віку в міжміському автомобільному транспорті загального користування в межах Дрогобицького району до управління транспорту і зв’язку Львівської обласної військової адміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ