Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прокуратура Львівщини оскаржує надто м’який вирок міліціонеру-хабарнику

За касаційною скаргою прокуратури області скасовано вирок у зв’язку з м’якістю покарання слідчому районного відділу міліції за вимагання та одержання хабара у сумі 3 тисячі доларів США. Повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Вказану суму незаконної винагороди працівник міліції отримав за непорушення кримінальної справи та необрання винній особі запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За цей злочин хабарнику судом першої інстанції призначено покарання, яке не відповідає тяжкості скоєного злочину та особі, яка його вчинила. Його засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах, та на підставі ст.75 КК України звільнено від відбування покарання з із встановленням іспитового строку тривалістю 2 роки. Також підсудного позбавлено звання капітана міліції.

Такий вирок апеляційний суд Львівської області залишив без змін.

Однак, за втручання прокуратури Львівської області ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вказане рішення суду скасовано.

На даний час справу скеровано на новий апеляційний розгляд.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ