Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прокуратура Львівщини виявила незаконних видатків бюджетних коштів майже на 35 млн грн за період 2008-2009 рр.

Органи прокуратури Львівської області продовжуються перевірки з питань додержання вимог чинного законодавства під час подолання наслідків стихійного лиха 23-27 липня 2008 року. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Під час цих перевірок прокурори продовжують виявлятися факти нецільового та неефективного використання бюджетних коштів, виділених на подолання наслідків повені та відновлення нормальної життєдіяльності населених пунктів, що потерпіли від стихійного лиха.

Так, прокуратура області виявила, що службовими особами однієї із сільських рад складено акт обстеження багатоквартирного будинку, у якому зазначено, що вказана будівля постраждала внаслідок повені, хоча, за цією адресою був об’єкт незавершеного будівництва. На підставі дефектного акту з Державного бюджету безпідставно отримано та витрачено на цілі, не пов’язані із ліквідацією наслідків стихії, кошти у сумі 112 414 грн. За цим фактом прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками складу злочинів, передбачених ч.2 ст.364, ч.1 ч.2 ст.366 КК України, досудове слідство у якій триває.

Окрім цього, упродовж травня-червня 2009 року прокурорами виявлялися факти неналежного виконання відповідальними службовими особами лісогосподарських підприємств службових обов’язків щодо забезпечення схоронності ввіреного їм лісу.

Для прикладу, під час перевірок виявлено факти незаконної рубки деревини у одному із обходів Бескидського лісництва Славського ДП ЛГП «Галсільліс», загальною кубомасою 10 куб м. на суму 33 163 грн, що сталася внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків службовими особами вказаного лісогосподарського підприємства. Прокурором Сколівського району порушено кримінальну справу відносно майстра лісу Бескидського лісництва Славського ДП ЛГП «Галсільліс» за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.367 КК України.
Окрім цього, виявлено випадки розтрати лісопродукції лісниками Турківського та Лімнянського лісництв Турківського ДП ЛГП «Галсільліс».

За таких обставин, прокурором Турківського району порушено 3 кримінальні справи стосовно лісників Турківського та Лімнянського лісництв Турківського ДП ЛГП «Галсільліс» за ознаками складу злочинів, передбачених ч.1 ст.191 КК України. Вказані кримінальні справи з обвинувальними висновками скеровано до суду для розгляду по суті.

Також прокурорами і далі виявляються порушення вимог санітарного, лісового та містобудівного законодавства у діяльності лісопильних об’єктів.

У зв’язку з цим на вимогу прокурорів призупинено діяльність 8 лісопильних об’єктів на території Жидачівського, Старосамбірського, Дрогобицького та Сколівського районів.

Водночас під час перевірок виявлялися випадки порушення вимог чинного законодавства при використанні земель лісового фонду. Зокрема, прокурором Городоцького району з’ясовано, що службові особи Городоцької РДА, зловживаючи своїм службовим становищем, незаконно вилучили з користування Пустомитівського ДП ЛГП «Галсільліс» земельну ділянку лісового фонду площею 4,0718 га, завдавши збитків лісовому господарству на суму 330 639 грн., з метою її подальшої передачі третім особам. За цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України, слідство у якій триває.

Як засвідчили прокурорські перевірки, на території області розповсюджено численні факти порушень водного законодавства. Однією із проблем на території області залишається незаконний видобуток піщано-гравійної суміші в заплавах та руслах гірських річок, що призводить до їх пониження, руйнування берегів та протиповіневих споруд та є однією із причин виникнення повеней. За останні 20 років цей промисел призвів до пониження русел (дна) річок області в середньому на 2 м. Так, Стрийським міжрайонним прокурором скеровано до суду для розгляду по суті кримінальну справу, порушену відносно начальника одного із відділів водних ресурсів Львівського обласного управління водного господарства «Облводгосп» за ознаками складу злочинів, передбачених ч.3 ст.365 та ч.2 ст.366 КК України, який, перевищуючи свої повноваження, склав завідомо неправдиві документи та видав дозвіл, на підставі якого було незаконно видобуто з річки Стрий 30 090 куб.м. піщано-гравійної суміші, чим державі завдано збитків на суму понад 812 тис. грн.

Загалом, за наслідками вказаних перевірок протягом 2008-2009 років органами прокуратури внесено 112 подань та приписів, задоволено 66 протестів, притягнуто до відповідальності 127 посадових осіб, порушено 45 кримінальних справ, по яких збитки завдано на загальну суму близько 12 млн 380 тис. грн, з них 15 кримінальних справ в сфері бюджетного законодавства на суму майже 2 млн 240 тис. грн, з них 31 кримінальну справу скеровано до суду, складено 4 протоколи про вчинення корупційних правопорушень, пред’явлено 79 позовних заяв на суму близько 670 тис. грн, за втручання органів прокуратури припинилася діяльність 238 лісопильних об’єктів. Під час перевірок виявлено незаконних видатків бюджетних коштів на суму близько 33 млн 185 тис. грн.

Перевірки тривають.



Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ