Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прокуратура Львівщини зайнялась двома ТВК через фальсифікацію виборчих документів

22 січня у прокуратурі Львівської області зареєстрували кримінальне провадження через фальсифікацію виборчих документів. Цю інформацію Гал-інфо сьогодні, 25 січня, підтвердили у прокуратурі.

Нагадаємо, що три виборчі комісії на Львівщині виготовили несанкціоновані бюлетені, призначенні для проведення позачергових виборів до Львівської облради. Бюлетені Львівської міської ТВК були привезли до Львова. Їх зберігали у гардеробній залі Личаківської районної адміністрації - без належної міліцейської охорони.

Голова Львівської обласної ТВК Микола Щур раніше інформував журналістів про те, що бюлетені самовільно надрукували Львівська міська та Сколівська і Кам’янка-Бузька районні ТВК.  

У прокуратурі Гал-інфо підтвердили, що органами внутрішніх справ розпочато досудове розслідування. Мова йде про Львівську міську ТВК та Сколівську ТВК.

За словами Миколи Щура, коли ТВК робили звернення до прокуратур, то не могли зв’язатись із головою Кам`янко-Бузької ТВК і не мали жодних документів.

У прокуратурі нам пояснили, що за таке порушення закону винні можуть бути притягнуті до відповідальності, а саме на них можуть накласти штраф у розмірі 200-400 неоподаткованих мінімумів, 2 роки виправних робіт, або ж 3 роки позбавлення волі.

Чит. також: «Несанкціоновані бюлетені знищені. Тепер кажуть, що ніхто нічого не друкував».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ