Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прокуратура Львівської області порушила кримінальні справи проти осіб, що ввозили на територію України наркотичні речовини

Прокуратура Львівської області, здійснюючи нагляд за додержанням законів  правоохоронними органами, особливу увагу приділяє питанням протидії ввезення на територію України наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів.
Так, на українсько-польському кордоні, що межує з територією Львівської області, виявлено непоодинокі факти ввезення з метою збуту на території України наркотичних засобів. Зокрема, в березні цього року двоє громадян Республіки Польща за допомогою комп’ютерної мережі Інтернет знайшли на території України продавця таблеток “екстазі”. Після цього за власні кошти придбали 1000 таблеток на суму 4000 злотих РП і намагались їх контрабандним способом перемістити в Україну і там продати вже за 4740 доларів США. Однак здійснити задумане їм так і не вдалось, оскільки неподалік митного посту “Шегині” вказані громадяни Республіки Польща були затримані співробітниками спецпідрозділу Управління СБУ у Львівській області. Відносно контрабандистів було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 305 КК України, санкція якої передбачає позбавлення волі від 8 до 12 років з конфіскацією майна.

  Окрім цього, в серпні 2006 року громадяни України, придбавши в Республіці Польща близько 100 грамів амфетаміну, через митний пост “Шегині” перемістили вказані психотропні речовини на митну територію України, однак під час проходження митного контролю були затримані. Іншим контрабандистом наркотиків виявився громадянин Литви, який намагався у власному автомобілі перемістити 1 100 штук таблеток із вмістом амфетаміну, проте йому також не вдалось здійснити задумане оскільки при проведені поглибленого догляду автомобіля ці таблетки були виявлені.
По всіх випадках контрабанди були порушені кримінальні справи. Повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ