Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прокуратура Львівської області виявила порушення під час оздоровлення та відпочинку дітей у літній період 2006 року

Прокуратура Львівської області провела перевірку стану додержання чинного законодавства щодо оздоровлення та відпочинку дітей у літній період 2006 року, під час проведення якої виявила численні порушення – повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області.

Так, відповідно до розпорядження голови Львівської ОДА затверджені відповідні заходи літнього оздоровлення дітей, визначені завдання відповідних структурних підрозділів та пріоритетність оздоровлення дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, дітей інвалідів, дітей з девіантною поведінкою та ін. Однак, як виявлено, в діяльності служби у справах неповнолітніх, Головного управління освіти і науки та управління у справах сім’ї та молоді відсутня координація дій для ефективної організації відпочинку та оздоровлення дітей з девіантною поведінкою тобто дітей схильних до вчинення правопорушень. Варто зазначити, що протягом літнього періоду зазначені структурні підрозділи не організували оздоровчих змін для цієї категорії дітей. А тому протягом червня-липня поточного року було оздоровлено лише 372 неповнолітніх з такою поведінкою, хоча на обліку в органах внутрішніх справ перебуває більше 940 дітей цієї категорії. Окрім цього, встановлено, що в окремих районах області не оздоровлено жодної такої дитини.
Також управлінню у справах сім’ї та молоді ЛОДА було виділено 100 путівок для оздоровлення дітей з багатодітних, малозабезпечених сімей, талановитих та обдарованих дітей у дитячому центрі “Молода гвардія” в м. Одеса, однак прокурорами виявлено, що в згаданий оздоровчий центр, всупереч вимогам законодавства, за бюджетні кошти скеровувались діти без документів, які б підтверджували статус їх талановитості та обдарованості, або те, що вони дійсно з малозабезпечених сімей.
Окрім цього, у ході проведення перевірки виявлено факти, коли згаданим управлінням ЛОДА надавались дозволи на виїзд дітей за кордон на відпочинок та оздоровлення без відповідних документів, чим порушувались вимоги Закону України “Про охорону здоров’я” та Постанови Кабінету Міністрів України про Порядок організації виїзду дітей за кордон на відпочинок та оздоровлення.
Разом з тим прокурорами спільно із фахівцями санепідемслужби встановлено, що в санаторіях “Карпатські зорі”, “Конвалія” в оздоровчому таборі “Карпати” (Дрогобицький район) не дотримувалась відповідна площа на одну дитину, спальні корпуси не забезпечені достатньою кількістю м’якого інвентарю, а той що є сильно зношений. Окрім цього, в оздоровчому таборі “Дружба” (Перемишлянський район), у спортивно-туристичному оздоровчому комплексі “Прикарпаття” (Самбірський район) та ін. виявлені порушення в організації та якості харчування дітей.
За виявлені порушення вимог вищевказаного законодавства посадові особи оздоровчих закладів притягнуті до адміністративної відповідальності, а на ім’я заступника голови Львівської облдержадміністрації прокуратурою області внесено подання з вимогою усунути виявлені порушення та притягнути винних посадових осіб до відповідальності.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ