Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прокуратура Львівської області виявила порушення законодавства при здійсненні пасажирських перевезень у Львові

Прокуратура Львівської області, провівши перевірки щодо додержання чинного законодавства України при організації та здійсненні пасажирських перевезень у Львові, внесла подання міському голові для усунення виявлених порушень чинного законодавства та притягнення винних посадових осіб до дисциплінарної відповідальності – повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області.
Зокрема, проведеною перевіркою встановлено, що у зв’язку із значним збільшенням кількості транспортних засобів, зокрема в центрі міста, спостерігаються значні затримки в русі транспортних засобів та збільшується негативний вплив транспорту на довкілля і об’єкти культурної спадщини.

Окрім цього, встановлено, що перевізниками порушуються норми чинного законодавства. Зокрема, салони мікроавтобусів не відповідають встановленим вимогам щодо якості та безпеки перевезень (демонтовані сидіння в салонах, заблоковані аварійні виходи), транспортні засоби не укомплектовані вогнегасниками та аптечками, у водіїв відсутні ліцензійні картки, дорожні та квитково-касові листи тощо.
Також протягом травня-червня поточного року проведено перевірки на предмет відповідності встановленим нормам гранично допустимої концентрації шкідливих речовин у відпрацьованих газах двигунів автомобілів. В ході перевірок виявлено численні факти експлуатації транспортних засобів з підвищеним вмістом шкідливих речовин у відпрацьованих газах двигунів і, як правило, усі ці транспортні засоби проходять через центральну частину міста. Окрім цього, за дорученням прокуратури Львівської області було проведено лабораторні дослідження відповідності атмосферного повітря санітарним нормам. Найбільш “забрудненими” виявились вулиці в центральній частині міста, зокрема перевищення гранично допустимої концентрації шкідливих речовин зафіксовано на вул І.Франка, вул. Князя Романа, вул. Коперника, вул. Підвальній, на пр. Шевченка, пр. Свободи та ін.
Окрім цього,  встановлено, що Львівською міською радою не вживаються достатні та ефективні заходи щодо вирішення проблемних питань, пов’язаних з організацією перевезень пасажирів у м. Львові та відповідного реагування на порушення пасажирськими перевізниками  відповідних вимог законодавства України. Також через не налагоджену  взаємодію з даних питань між Управлінням транспорту та зв’язку Львівської міської ради та теруправлінням Головної державної інспекції на автомобільному транспорті області, інформація про надання перевізниками послуг з перевезення пасажирів без дозволів чи ліцензійних карток з інспекції не витребовується, що, своєю чергою, унеможливлює здійснення Управлінням, як замовником перевезень, контролю за належним виконанням суб’єктами господарювання умов договорів на перевезення та вжиття відносно порушників адекватних заходів впливу.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ