Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прокуратура Львова вимагає скасувати дозвіл на будівництво в межах історичного ареалу

У зв’язку з численними скаргами громадян та громадських організацій, прокуратура Львова організувала перевірку законності будівництва НУ «Львівська політехніка» житлового будинку на розі вулиць Карпінця-Засядька у Львові, повідомила прес-служба прокуратури міста Львова.

До вказаної перевірки залучено Державну інспекцію архбудконтролю та органи державної інспекції сільського господарства України. 

Відтак, з’ясовано, що земельна ділянка, в межах якої заплановане будівництво, перебуває у постійному користуванні університету для обслуговування гуртожитку.

Водночас, рішенням Львівської міської ради освітньому закладу надано дозвіл на будівництво на цій території багатоквартирного житлового будинку.

За висновками органів контролю, таке рішення без зміни цільового призначення вказаної ділянки суперечить вимогам земельного та містобудівного законодавства.

Крім цього, згадана територія входить до історичного ареалу міста Львова, а тому будівництво в її межах без відповідного дозволу Міністерства культури України суперечить вимогам законодавства України про охорону культурної спадщини.

Зважаючи на виявлені факти, прокуратурою Львова внесено подання Львівській міській раді з вимогою скасувати рішення про надання дозволу на будівництво будинку за згаданою адресою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ