Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Прокуратура Львова виявила порушення у діях працівників ДАІ

Працівниками ВДАІ ЛМУ ГУ МВС України у Львівській області порушуються вимоги закону при складанні протоколів про адміністративні правопорушення за122, 124 та 130 ст. КУпАП. Про це засвідчують результати проведеної прокуратурою міста Львова перевірки, повідомила прес-служба прокуратури міста Львова.

Так, усупереч вимогам закону, згадані протоколи міліціонерами складаються без доведення вини особи та за відсутності достатніх даних про вчинення правопорушення. Мають місце випадки, коли правоохоронці не долучають пояснень свідків та громадян, що притягаються до відповідальності. Як наслідок, у подальшому судами такі справи закриваються за відсутністю складу правопорушення. 

Крім цього, допускаються порушення при вилученні та поверненні посвідчень водіям. Зокрема, виявлено ряд фактів, коли працівники ДАІ не складали протоколи стосовно осіб, що керували транспортними засобами без посвідчень.

Водночас керівництвом відділу ДАІ не призначаються службові перевірки правомірності дій інспекторів.

На усунення таких порушень законності прокуратурою Львова внесено подання начальникуЛМУГУ МВС України у Львівській області з вимогою притягнути винних осіб до відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ