Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Прокуратура Львова завершила розслідування кримінальної справи з «прихватизації» готелю «Львів»

Прокуратура Львова завершила розслідування кримінальної справи за ч.2 ст.233, ч.2 ст.366 КК України щодо одного із депутатів Львівської міської ради, причетного до незаконного продажу готелю «Львів» та ще 4 об’єктів нерухомого комунального майна –на загальну суму близько 25 мільйонів гривень. Про це повідомив прокурор Львова, старший радник юстиції О.Денега. .

 

У ході досудового слідства у цій кримінальній справі виникла потреба у проведенні низки слідчих дій, у тому числі, щодо зробленої оцінки вартості готелю. Сума оцінки як   очевидно занижена спричинила суспільний резонанс, а тому відповідні матеріали кримінальної справи виділено в окреме провадження.

 

Прокуратура висловила здивування щодо позиції Львівської міської ради по готелю «Львів». Так, з огляду на численні порушення, що обумовили незаконну приватизацію цього готелю, прокуратура .Львова заявила позов в інтересах виконавчого комітету Львівської міської ради про скасування ухвали сесії міської ради, що стала підставою приватизації готелю. Водночас Львівська міська рада у поданих до суду документах просить відмовити прокурору у задоволенні цього позову.

 

Принагідно слід зауважити, що підставою порушення прокуратурою Львова кримінальної справи за фактом незаконної приватизації готелю «Львів» стало підроблення витягу із протоколу засідання постійної комісії комунального майна та власності Львівської міської ради про погодження ціни продажу готельного комплексу, що насправді комісією не погоджувалась. «Однак у грудні 2009 року юридичним управлінням міської ради готується, а сесією міської ради приймається ухвала, якою вищезгадану постійну комісію комунального майна та власності міської ради позбавлено будь-яких повноважень щодо погодження ціни продажу об’єктів приватизації. Таким чином членів комісії – депутатів ради, які відповідно до положень п.2 ст.49 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» представляють інтереси всієї територіальної громади міста, фактично усунуто від здійснення контролю за приватизацією комунального майна. На вказану ухвалу прокуратура Львова внесла протест.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ