Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Прокуратура почала розслідування проти чиновника Міноборони через неякісні бронежилети

Печерський суд міста Києва зобов’язав Генеральну прокуратуру України відкрити кримінальну справу щодо директора департаменту внутрішнього аудиту та фінансового контролю Міністерства оборони України Максима Гольдарба, - Радіо Свобода.

Раніше громадські активісти з Центру протидії корупції звернулися до Генпрокуратури зі заявою про злочин, проте правоохоронці відмовилися порушувати кримінальну справу щодо діяльності Гольдарба, не знайшовши для цього достатньо підстав.

Після цього активісти оскаржили бездіяльність прокуратури у суді. Суд зобов’язав прокуратуру невідкладно відкрити кримінальне провадження.

«Під час розгляду справи суд встановив, що ГПУ взагалі не здійснювала перевірку законності дій Максима Гольдарба. Натомість таку перевірку прокурори доручили здійснити департаменту внутрішнього аудиту, який очолював сам Гольдарб! Очевидно, це унеможливило об’єктивність результатів та неупередженість перевірки», – розповіла кореспонденту Радіо Свобода керівник юридичного департаменту Центру протидії корупції Олена Щербан.

Печерський суд ухвалив, що у цій справі прокуратура, отримавши від активістів повідомлення про вчинення Гольдарбом кримінального правопорушення, повинна була внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та почати власне розслідування.

«Відмова у прийнятті чи реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається...Заяву громадянської організації «Центр протидії корупції» не було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань», – йдеться в ухвалі Печерського суду.

У Центрі протидії корупції вважають, що Гольдарб на посаді керівника департаменту «замість попередження та усунення правопорушень» під час державних закупівель Міноборони фактично «здійснював діяльність, спрямовану на їх організацію».

Гольдарб народився в Тульській області Росії, працював у прокуратурі міста Дебальцеве.

У 2010 році під час президентства Віктора Януковича Гольдарб став прокурором Деснянського району міста Києва. Рік тому почав працювати на посаді директора департаменту внутрішнього аудиту та фінансового контролю Міністерства оборони України.

Гольдарб контролював закупівлі неякісних бронежилетів та взуття для військових під час АТО, ліків для потреб Збройних сил у 2013 році, в результаті чого держава втратила 2,8 мільйона гривень, стверджують у Центрі протидії корупції.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ