Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прокуратура порушить кримінальну справу за фактом нецільового використання коштів на святкування 750-річчя Львова

За два-три дні прокуратура порушить кримінальну справу за фактом нецільового використання коштів на святкування 750-річчя Львова, — про це сьогодні, 20 листопада, на прес-конференції повідомив начальник УМВС області Віталій Максимов. За його словами, міліція у відповідь на неодноразові заяви преси та представників громадськості про нецільове використання коштів на святкування, розпочала детальну перевірку використаних грошей і, навіть не закінчивши її, знайшла порушення.

Так, як розповів головний правоохоронець області, розпорядники коштів перевели на рахунок одного із підприємців 420 тис. грн і того ж дня, як гроші надійшли на його рахунок, ця людина перевела їх у готівку. Правоохоронці перевірили діяльність цього підприємця і виявилося, що він „практично нічим не займається, промишляє, так, купи-продай”.
„Ми звернулися до цього підприємця, щоб дізнатися, за що йому перерахували ці кошти, а він заявив, що 63 стаття Конституції України забороняє йому це розголошувати. Це дуже цікавий факт, при тому, що перевірка ще не закінчена. Ми направили всі матеріали у прокуратуру, але про всяк випадок копію кожного з документів я зберігаю у себе в сейфі”, — повідомив Віталій Максимов.
Як заявив правоохоронець, одразу ж після того, як міліція почала перевірку використання коштів на святкування ювілею Львова, йому особисто почали телефонувати із проханням „остудитися і призупинити активні пошуки”.
„Після того, як я відмовився, міськрада одразу заявила, що міліція працює жахливо, почала вимагати звіту правоохоронців та кричати про оголошення недовіри Попову і Максимову, — повідомив начальник УМВС області. — А запитайте у тих же депутатів, чи за два роки хоч одну копійку на розвиток міліції вони дали? Повний нуль. Та що Львів, в області ситуація майже така ж. На сьогодні Львівщина посідає останнє місце в Україні за виконанням програми по фінансуванню міліції. За 2006 рік з бюджету області на матеріально-технічне забезпечення правоохоронних органів перерахували тільки 56 тисяч гривень — це всього лише 1,3%. Отож, перед тим, як критикувати, треба нам допомогти”.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ