Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Прокуратура повернула державі 60 га земель лісового фонду вартістю понад 24 млн грн

Прокуратура повернула державі 60 га земель лісового фонду вартістю понад 24 млн грн. Про це повідомили в прес-службі Генпрокуратури України.

Черкаський апеляційний суд 19 грудня 2019 року задовольнив позов прокуратури в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України та Черкаської облдержадміністрації про визнання незаконними розпоряджень та витребування з чужого незаконного володіння 60 га земельних ділянок вартістю понад 24 млн грн.

Так, установлено, що за сприяння керівництва Канівського районного відділу земельних ресурсів у лютому 2005 року за розпорядженням Канівської райдержадміністрації без розроблення землевпорядної документації та без погодження з відповідними органами у власність 46 підставних осіб безоплатно передано землі лісогосподарського призначення в адміністративних межах Бобрицької сільської ради. Таким чином усі земельні ділянки опинились у власності однієї родини.

Ухвалою суду підтверджено вчинення колишнім керівником відділу земельних ресурсів злочину у сфері службової діяльності, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. Зазначені обставини стали підставою для заявлення вказаного позову.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ