Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Прокуратура розслідує незаконну реєстрацію будівлі у Парку культури

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом незаконної реєстрації права власності на нежитлове приміщення в межах Центрального парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Прокуратура встановила, що Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Львівській області в грудні 2015 року прийняло рішення про реєстрацію права власності гр. Б. на офісні приміщення загальною площею 1397,7 м2 на вул. Лижв’ярській, 42 у м. Львові (в межах парку). На підставі даного рішення  Львівським міським управлінням юстиції вказаному громадянину  видано свідоцтво про право власності на зазначене нерухоме майно.

У той же час, відповідно до ч.1 ст.39 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, що належать до I-III категорій складності, здійснюється шляхом реєстрації органом державного архітектурно-будівельного контролю поданої замовником декларації про готовність об’єкта до експлуатації, а згідно з п.п. 4, 49 Порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2013 №868 (чинного на 24.12.2015), у Державному реєстрі прав реєструються речові права та їх обтяження на новозбудовані чи реконструйовані об’єкти нерухомого майна після прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкту шляхом реєстрації декларації про готовність об’єкта до експлуатації.

Враховуючи, що Департаментом ДАБІ у Львівській області не реєструвалась декларація про готовність до експлуатації вказаного об’єкта, державним реєстратором протиправно прийнято рішення про реєстрацію права власності на зазначене вище нерухоме майно.

З огляду на викладені факти,  прокуратурою Львівської області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення).

Проведення подальшого досудового розслідування доручено органам поліції у Львівській області, хід якого взято на контроль прокуратурою області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ