Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Прокуратура відсудила на користь держави 30% Сахалінського родовища

Завдяки обґрунтованій та принциповій позиції прокуратури м. Києва у державну власність в особі ПАТ «НАК «Надра України» повернуто частку у розмірі 30% у спільній діяльності за договором щодо розробки Сахалінського родовища у Харківській області, що дає право отримувати прибуток від господарської діяльності. За матеріалами прес-служби прокуратури міста Києва.

Так, у 2000 році між Полтавським державним геологічним підприємством «Полтаванафтогазгеологія» та ТОВ «Сіріус-1» був укладений договір про спільну інвестиційну та виробничу діяльність на геологічне вивчення та промислову розробку на території Сахалінського нафтогазоконденсатного родовища. 

Додатковою угодою до договору 2007-му році до складу учасників включено Національну акціонерну компанію «Надра України» та викладено договір про спільну діяльність у новій редакції, за якою розмір частки компанії у договорі становив 30%. У подальшому, між НАК «Надра України» та ТОВ «Голден Деррік» укладено договір купівлі-продажу вказаної частки у праві спільної часткової власності за договором.

Разом з тим, у порушення своїх договірних зобов’язань ТОВ «Голден Деррік» не сплатило визначену вартість придбаної частки, у зв’язку з чим зазначений договір розірвано у судовому порядку. За таких обставин частка у спільній власності підлягала поверненню у власність компанії «Надра України».

Господарський суд міста Києва погодився з вищезазначеними доводами столичної прокуратури та визнав за ПАТ «НАК «Надра України» право власності на спірну частку у розмірі 30% у спільній діяльності.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ