Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Прокуратура вимагає повернути Будинок вчених громаді Львова

Прокуратура вимагає повернути Будинок вчених громаді Львова, інформує Львівська обласна прокуратура.

Прокуратурою систематично вживаються заходи на виконання повноважень, передбачених Конституцією України та Законом України «Про прокуратуру», щодо встановлення порушення інтересів держави під час передачі комунального майна у приватну власність.

Так, Галицькою окружною прокуратурою міста Львова вивчено законність перебування приміщення Будинку вчених у приватній власності.

Вивчивши та проаналізувавши документацію, отриману на вимогу прокуратури, керівником окружної прокуратури подано позов до Господарського суду Львівської області про витребування з незаконного володіння приміщення Будинку вчених.

Як повідомив очільник прокуратури, встановлено, що всупереч чинному законодавству, вищезгадане приміщення знаходиться у приватній власності Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України, хоча будівля належить до списку пам’яток, що не підлягають приватизації. Фактично, будівля Будинку вчених використовується з метою отримання прибутку, що суперечить поняттю неприбуткової організації.

Окрім того встановлено, що приміщення належало до обласної комунальної власності і правових підстав для прийняття розпорядження районною адміністрацією про його передачу у приватну власність не було.

Таким чином, рішення про передачу майна прийнято з порушенням вимог Цивільного кодексу, Закону України «Про власність», Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності».

Прокуратура в суді наполягатиме на поверненні громаді вказаного нерухоме майно у самому центрі Львова загальною площею понад 3200 кв. м.

Така принципова позиція прокуратури унеможливить в подальшому факти проведення сумнівних масових заходів, в історичній пам’ятці міста Львова, як от молодіжна вечірка, яка відбулась в листопаді минулого року та набула широкого негативного резонансу у ЗМІ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ