Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Прокуратура затримала двох киян, які причетні до провокації із перекриттям дороги на Львівщині

За підозрою в організації вчинення провокацій в селі Гряда Жовківського району затримано 2 жителів м. Києва, інформує прес-служба Прокуратури області.

Прокуратурою Львівської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому слідчим відділом Управління СБ України у Львівській області, за фактами вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.110 ( посягання на територіальну цілісність і недоторканість України за попередньою змовою групою осіб), ч.2 ст.161 ( порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, та іншими ознаками), ч.2 ст.345 (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків) та ч.3 ст.296 (хуліганство, пов’язане з опором представникові влади, які припиняли хуліганські дії) КК України.

Як писало Гал-інфо29 березня в с. Гряда Жовківського району близько 150-200 осіб, рухаючись по пішохідному переходу автодороги державного значення «Львів-Рава-Руська», перешкоджали руху транспортних засобів. При цьому, група осіб використовувала написані плакати на українській та польській мовах та вигукували гасла із закликами, поєднаними із розпалюванням національної ворожнечі та зміни територіального устрою України.

Міжнародну трасу на Львівщині перекрили люди з плакатами польською мовою

Окремі особи не реагували на вимоги співробітників поліції щодо припинення незаконних та протиправних дій, спричинивши тілесні ушкодження двом працівникам правоохоронного органу.

Під час огляду місця події вилучено предмети та документи, які свідчать про організований характер незаконних дій, допитано майже 100 свідків.

За підозрою в організації вчинення злочинів затримано 2 громадян України, жителів м.Києва.

Досудове розслідування триває, у ході якого встановлюються обставини організації та вчинення даних злочинів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ