Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прокуратура завершила слідство у справі викрадення людини з метою вимагання викупу

Слідчим відділом прокуратури Львівської області завершено розслідування кримінальної справи стосовно трьох осіб, які в березні 2006 року за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів, на одній з вулиць Львова викрали громадянку К., яку в подальшому на одній з квартир Львова утримували впродовж семи днів. Повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області.

Зазначену кримінальну справу порушено за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), санкція статті якою передбачає позбавлення волі від 5 до 10 років  та ч. 1 ст. 255 КК України  (створення злочинної організації), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.
У ході розслідування кримінальної справи встановлено, що до викрадення громадянки К. причетна особа, яка з метою вчинення цього злочину в лютому 2006 року створила злочинну організацію, до якої увійшли згадані особи. За звільнення потерпілої злочинці мали на меті отримати від її батька викуп в розмірі 10 тис. доларів США, однак 23.03.06 р. в ході проведених оперативних заходів обвинувачувані були затримані бійцями спецпідрозділу “Беркут” УМВСУ у Львівській області, а потерпілу було звільнено.
На даний час кримінальна справа скерована для розгляду в суд.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ