Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прокуратуру просять знайти тих, хто «відредагував» Гімн України у новорічну ніч

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко має намір просити Генеральну прокуратуру з'ясувати, хто відповідальний за зміну тексту Державного Гімну під час святкування Нового року на Майдані Незалежності в Києві.

За його словами, після того, як 31 грудня на Майдані Незалежності біля головної ялинки країни прозвучав запис привітання президента Віктора Януковича, о 00.00 був включений запис гімну зі зміненим текстом.

"Моє звернення буде до Генеральної прокуратури в частині того, хто прийняв рішення ... редагувати гімн України", - сказав він.

Томенко підкреслив, що з першого куплета гімну не прозвучали 2 рядки: "Згинуть Наші вороженьки, як роса на сонці, запануєм І ми, браття, у своїй сторонці".

"З першого куплета 2 рядки прибрали для того, щоб зробити його більш толерантним та виваженим, наскільки я розумію", - сказав він.

За словами Томенка, зміна тексту гімну можна розцінювати як наругу над державним символом, що, згідно із законодавством, передбачає адміністративну та кримінальну відповідальність.
Як повідомлялося раніше, 180 тисяч осіб, за попередніми підрахунками, зустріли Новий рік на Майдані Незалежності в Києві, повідомляють Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ