Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прокурор ГПУ причетний до вимагання грошей і землі на Одещині – Рябошапка

Серія обшуків в Одесі була пов’язана з трьома кримінальними провадженнями, зокрема, розкраданням грошей чиновниками міської ради, корупцією в Адміністрації морських портів та вимаганням грошей і землі у курортному селищі Затока.

Про це повідомив генеральний прокурор Руслан Рябошапка у коментарі журналістам, передає УП.

Пряма мова: "Чиновники, які пов’язані із Адміністрацією морських портів, за допомогою фіктивних договорів намагались вивести із власності державного підприємства суму приблизно на 54 мільйона гривень… 

Третя ситуація… пов’язана з вимаганням грошей в одного з чиновників Затоківської селищної ради. А також ця ситуація була пов’язана із вимаганням виділення землі особам, які не мали на це права.

На жаль, до цієї ситуації, до вимагання був причетний один з прокурорів Генеральної прокуратури".

Деталі: Привласнення грошей в Адміністрації морських портів відбувалось через договори на поставку "певної продукції", яка так і не була поставлена, та виконання "фіктивних робіт щодо реконструкції порту, які так і не були проведені".

Третя справа, через яку в Одеській міській раді 22 листопада проводили обшуки, стосується привласнення чиновниками 100 мільйонів гривень через створення штучної кредитної заборгованості.

У п’ятницю стало відомо, що співробітники СБУ і Генпрокуратури проводять слідчі дії в будівлі мерії Одеси на Думській площі і в муніципальному департаменті фінансів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ