Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прокурор Львівської області подав до суду позов до газети "Експрес" про захист честі та гідності

Прокурор Львівської області Олексій Баганець подав до Галицького районного суду позов про захист честі та гідності проти газети «Експрес». Про це сьогодні, 3 березня, під час прес-конференції повідомив сам прокурор Львівської області Олексій Баганець.

 

За його словами, «Експрес» публікує замовні, неправдиві публікації щодо виділення коштів на ремонт приміщення прокуратури Львівської області. Крім того, газета відмовилася дати офіційне спростування, яке надіслала прокуратура.

 

Як зазначив Олексій Баганець, головний редактор «Експресу» Ігор Починок звертався із заявами в Генпрокуратуру та СБУ, в яких називав прокурора Львівської області бандитом. Причиною свого протистояння із «Експресом» прокурор вважає розслідування щодо земельної ділянки, яка незаконно перебуває у власності головного редактора газети. За словами прокурора, сільський голова одного із населених пунктів Пустомитівського району незаконно виділив земельну Ігорю Починку розміром 2,4 га. Насправді, наголосив прокурор, парканом обгороджено 3,8 га, з них 1,5 га – лісові угіддя. Крім того, на землі, виділеній під сільськогосподарське призначення, самовільно збудовано 2 споруди.

 

За словами Олексія Баганця, прокуратура порушила кримінальну справу проти сільського голови, який незаконно виділив землю. Однак, згодом місцевий суд відмовив прокуратурі, винісши, на думку Баганця, неправосудне рішення, і повернув землю Ігорю Починку. Після цього прокуратура Львівської області звернулася до Верховного суду України, і той скасував рішення місцевого суду.        

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ