Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Прокурором Львівської області може стати Микола Голомша?

Прокурором Львівської області може стати нинішній заступник Генпрокурора Микола Голомша. Таке припущення міститься у статті «Янукович: Конституційний суд взято. На черзі - прокуратура?», яку розмістила «Українська правда».

 

Зокрема, автор Віктор Чивокуня пише «Оскільки повноваження нинішнього генпрокурора Олександра Медведька спливають восени, то звільнити його зараз проблематично. Натомість у донецьких існує резервний варіант - відправити Медведька у довготривалу відпустку чи на лікарняний.

 

На час його відсутності виконувати обов'язки генерального прокурора має перший заступник. Поки тут існує проблема - зараз першим заступником є Сергій Вінокуров, який користується підтримкою комуністів. Але віднині, після роз'яснення КС щодо можливості індивідуального членства  в коаліції, Банкова може ігнорувати інтереси КПУ.

 

Відповідно, одним зі сценаріїв подальших подій може стати рішення відправити Вінокурова з посади першого заступника генпрокурора у почесне заслання - керувати академією прокуратури.

 

Після чого на посаду першого заступника має прийти Віктор Пшонка, який і стане в.о. генпрокурора на час "хвороби" Медведька.

 

Пшонка і Янукович - друзі та куми, а син Пшонки Артем - сьогодні депутат від Партії регіонів.

 

 

Паралельно розглядається сценарій, що слідство в особливо важливих справах знову візьме в свої руки „донецький" Ренат Кузьмін. А останній помаранчевий оплот на Різницькій Миколу Голомшу буде відправлено прокурором до Рівненської або Львівської області.

 

Таким чином, Янукович отримає замкнений цикл не лише в економічному, але і в силовому блоці державної влади".

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ