Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прокурори оскаржать вирок "васильківським терористам" – занадто м'який

Вирок "васильківським терористам" буде оскаржено. Про це заявив державний обвинувач у кримінальній справі Костянтин Кулаківський, повідомила прес-служба Генпрокуратури.

За словами Кулаківського, у справі "васильківських терористів" є лише факти та експертизи, які не дають приводів сумніватися у реальних намірах засуджених.

"Події, про які йдеться – це тероризм у класичному його вигляді. Доказами вини засуджених є вилучені в останніх незаконно придбана зброя, боєприпаси, психотропні речовини та вибуховий пристрій" - зазначив прокурор.

Також Кулаківський зазначив, що усі докази були здобути виключно законним шляхом і вони знайшли своє підтвердження під час судового розгляду.

"Тому держобвинувачення вважає винесений судом вирок у цій справі занадто м’яким. Позиція прокуратури полягала у призначенні міри покарання у виді позбавленні волі до 9 років", - нагадав він.

"Вирок, який виніс суд, буде мною оскаржений в апеляційній інстанції", - додав Кулаківський.

Як відомо, 10 січня Києво-Святошинський суд засудив так званих "васильківських терористів" Володимира Шпару, Ігоря Мосійчука та Сергія Бевза до 6 років ув’язнення.

Їх визнано винними у намірі підірвати пам'ятник Володимиру Леніну у Борисполі під час святкування Дня Незалежності в 2011 році, підготовці теракту та незаконному поводженні зі зброєю й вибуховими речовинами, а також у закликах до повалення конституційного ладу.

Під судом мітингувальники кричали "Банду геть!" і заблокували будівлю суду.  Після цього між мітингувальниками та "Беркутом" сталася сутичка, внаслідок якої було госпіталізовано 5 активістів. Окрім того травм зазнав екс-міністр МВС Юрій Луценко. 

Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за перевищення службових повноважень "Беркутом" біля Києво-Святошинського суду. Провадження відкрито на основі повідомлень ЗМІ про застосування сили працівниками спецпідрозділу "Беркут" біля Києво-Святошинського суду, а також щодо отримання тілесних ушкоджень екс-міністром МВС Юрієм Луценком на проспекті Перемоги,109.

Українська правда 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ