Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Проміжні вибори до Львівської обласної ради могли б мати три різні дати проведення

Проміжні вибори до Львівської обласної ради могли б мати три різні дати проведення, адже закон можна тлумачити по-різному. Про це сьогодні, 17 січня, в коментарі Гал-інфо розповіла виконавчий директор ЛОГО КВУ Оксана Дащаківська.

За її словами, дату виборів можна було визначати, відштовхуючись від моменту оголошення результатів парламентських виборів – за фактом обрання народних депутатів, які до того були депутатами місцевих рад. 

Також можна було відштовхуватись від написання депутатами заяв про складання депутатських повноважень місцевих рад у зв’язку із обрання їх народними депутатами.

Оксана Дащаківська також зазначила, що можна було відштовхуватися також і від моменту складання присяги народного депутата. Саме тому у різних областях України, в яких будуть проведені проміжні вибори є різні дати їх проведення.

«Насправді, не так важливо коли вони будуть проведені, а важливо те, що на їх проведення нема політичної волі. Гроші на вибори не знайдуться, якщо їх ще й досі не знайшли», - сказала Оксана Дащаківська.

 Вона також додала, що голова Львівської обласної ТВК Микола Щур у визначенні дати проведення проміжних виборів дотримався букви закону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ