Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Проросійські найманці підвищують свою активність застосовуючи важке озброєння

Як повідомили в прес-центрі АТО, кількість сьогоднішніх обстрілів позиціях українських воїнів залишається майже на рівні вчорашнього дня та складає 37 разів. Проросійські найманці поступово підвищують свою активність застосовуючи вогневі удари з важкого озброєння.

Ранок почався для захисників наших позицій у Зайцеве та Майорську з потужних ворожих обстрілів. Тут впродовж двох годин вони застосували вогонь артилерії калібру 152мм та 122мм і мінометів калібру 120мм і 82мм. Загальна кількість снарядів та мін склала більше 300 одиниць. Підтвердженням того, що НЗФ використовували озброєння великого калібру проти місцевого населення є численні свіжі воронки на приватних садибах місцевих мешканців глибиною від одного до півтора метра та у діаметрі від 2 до 4 метрів.

Пізніше значну кількість вогневих ударів з мінометів було випущено по Водяному та Талаківці. Окрім оборонних рубежів наших сил в промисловій зоні Авдіївки, ворог знову цілив в помешкання мирних мешканців знищуючи будинки та автомобілі. Застосовуючи такі негуманні методи бойовики мали на меті підвищити рівень незадоволення місцевих мешканців та спровокувати невдоволення українською армією.

Також розвідкою сил АТО поміж населеними пунктами Макіївка та Ясинувата виявлено 4 ворожі гаубиці Гіацинт калібру 152 мм. Важке озброєння знаходиться на бойових позиціях НЗФ на відстані близько 8 кілометрів від лінії розмежування, що являється значним порушенням Мінських домовленостей. Ворог активно використовує важку зброю з метою обстрілів рубежів та місцевих мешканців у районах підконтрольним їм територій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ