Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Простий гід з вибору бутербродниці для смачних та добрих ранків

Експерти прайс-агрегатору E-Katalog розповіли про ключові параметри, на які варто звернути увагу під час вибору бутербродниці, — корисного помічника для швидких перекусів і не тільки.

Тип пристрою


Перш за все необхідно визначитись, прилад якого класу вам потрібен. З підсмаженням шматочків хліба до золотистої скоринки найкращим чином впорається класичний тостер. А ось гарячі бутерброди та сендвічі на сніданок зручніше готувати в бутербродниці. Якщо ви відчуваєте слабкість до солодких і хрустких віденських вафель, оптимальним рішенням буде купити вафельницю, а поціновувачам кексів виробники пропонують широкий асортимент кексниць, з якими улюблені ласощі завжди будуть виходити ніжними та смачними.


Якщо потрібен універсальний пристрій, здатний однаково добре справлятися з різними продуктами, зверніть увагу на бутербродниці типу 3 в 1. Крім стандартної форми для приготування сендвічів, вони зазвичай комплектуються спеціальними насадками для вафель та грилю. Просунуті пристрої можуть також бути обладнані насадками для випікання пончиків, кексів і горішків, решіткою для підігріву булочок і навіть спеціальною круглою формою для омлету — все це робить їх по-справжньому універсальним кухонним девайсом.

Розмір порції


Якщо ви живете самі та цілком задовольняєтесь одним-двома бутербродами на сніданок, купувати бутербродницю або тостер на 4 відділення особливого резону немає. Такий прилад споживає більше електроенергії при тому, що зайві відсіки будуть регулярно пустувати. У випадках же, коли сендвічі готуються одночасно на кількох людей, доречною виявиться саме велика бутербродниця.


Поціновувачам десертів (вафель, кексів, пончиків і т. д.) також слід звернути увагу на більш місткі пристрої, щоб не розбивати процес приготування всієї порції на 4-5 етапів.


Потужність


Чим вища потужність тостера або бутербродниці, тим швидше пристрій буде прогріватися і тим менше часу займе сам процес приготування. Недорогі моделі зазвичай мають потужність порядку 700-900 Вт, більш просунуті — близько 1200 Вт. Енергоспоживання девайсу також залежить від розміру та кількості відсіків, тому 900-ватна бутербродниця з двома відділеннями, скоріш за все, виявиться більш спритною в роботі, ніж 1200-ватна з чотирма.

Управління


Більшість моделей тостерів і бутербродниць дозволяють регулювати потужність роботи в процесі приготування. Простіший і зручніший у побуті варіант передбачає наявність у пристрої перемикача з фіксованими положеннями (зазвичай трьома). Моделі дорожче можуть запропонувати плавне регулювання потужності, проте особливі переваги при готуванні бутербродів це вам навряд чи принесе.


Корисні поради

  • При покупці бутербродниці зверніть увагу на якість антипригарного покриття — на ньому не має бути подряпин або інших пошкоджень.
  • Бутербродниця обов’язково повинна мати індикатор готовності або функцію автоматичного вимкнення — з ними ви не зможете пересмажити або недоготувати сендвіч.
  • Функція підігріву допоможе повернути свіжість і хрускіт раніше приготовленим бутербродам.
  • Якщо ви купуєте тостер, переконайтеся в наявності функції автоцентрування — автоматичної установки шматочків хліба в центрі відсіку, що забезпечує максимально однорідне прожарювання.
  • Для пошуку інтернет-магазинів з найнижчими цінами на бажаний пристрій використовуйте портал порівняння цін E-Katalog.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ