Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Протести щодо об’єднання львівських «вишів» є запізнілими, - Аграрний університет

Про об’єднання Ветеринарного та Аграрного університету було відомоще півтора року тому. Такий висновок можна зробити з офіційних документів Кабінету міністрів України та профільних відомств. Тому теперішні протести є запізнілими і щонайменше дивними, - заявляє керівництво ЛНАУ. Про це повідомив прес-центр ЛНАУ.

Зокренма, у повідомленні сказано: "Першим рішенням у напрямку реформування та розвитку аграрної освіти було Розпорядження Кабміну від 6-го квітня 2011 р. № 279-р. Концепція передбачала оптимізацію ВНЗ і створення регіональних центрів навчально-науково-виробничих комплексів. У жовтні того ж року уряд розробив план заходів, зокрема і об’єднання окремих вищих шкіл до кінця 2012 року. Згодом, 12 липня 2012 р. Міністерство АПК і продовольства провело нараду з ректорами Львівського національного аграрного університету та Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Гжицького. Одразу ж після наради було проведено конференції колективів цих університетів, на яких і було погоджено реорганізацію ЛНУВМ та БТ імені С.З. Гжицького шляхом входження в структуру ЛНАУ.

Якщо підсумувати суху мову документів, то об’єднання двох львівських «вишів» відбувалось відкрито і прозоро. Студенти Ветеринарного університету продовжать навчання на вул. Пекарській у Львові,  а  для практичної підготовки матимуть змогу користуватися матеріальною базою науково-дослідного центру ЛНАУ, що розташована у м. Дубляни.

Враховуючи вищесказане, керівництво, студентство та викладачі Львівського національного аграрного університету просить своїх колег із університету ветеринарної медицини не протестувати, а зважити на усі наявні та потенційні переваги від реорганізації. Також керівництво ЛНАУ просить окремих львівських політиків не заробляти дешеву популярність та уникати спекуляцій на темі об’єднанні двох львівських ВНЗ".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ