Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Процедура реєстрації транспортних засобів повинна бути спрощена

Президент України Віктор Янукович виступає за спрощення та здешевлення процедури реєстрації транспортних засобів. «У більшості країн вона зручна і займає лічені хвилини. В Україні ж реєстрація може тривати декілька днів і коштує немалі гроші», - зауважив Глава держави під час розширеного засідання Кабінету Міністрів. Про це повідомила прес-служба Президента.

Президент також назвав «безглуздою» існуючу вимогу реєстрації автомобіля за місцем реєстрації її власника. Це питання, на його думку, вирішується створенням єдиної державної бази транспортних засобів. «Вважаю, що така база повинна запрацювати уже влітку цього року», - сказав Глава держави.

Віктор Янукович, окрім того, висловився за необхідність запровадження можливості перереєстрації автомобіля з одного власника на іншого під час продажу.

Ще одним важливим питанням, яке потребує вирішення, за словами Президента, є збір до Пенсійного фонду при купівлі автомобіля, що супроводжується низкою обтяжливих бюрократичних процедур. «Вважаю, що реформи у цій сфері необхідно продовжувати, щоб людина могла перереєструвати автомобіль протягом години і прозоро внести за це економічно обґрунтовану плату», - резюмував Віктор Янукович.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ