Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Процедура заміни генерального підрядника будівництва стадіону у Львові може тривати приблизно тиждень

Процедура заміни генерального підрядника будівництва стадіону у Львові може тривати приблизно тиждень. Про це Гал-інфо повідомило компетентне джерело у Львівській міській раді. Водночас джерело висловило впевненість, що до цього не дійде. Навіть якщо завтра, 25 лютого роботи на будівельному майданчику стадіону не будуть поновлені, остаточно взаємини між Львівської міської радою – замовником та «Азовінтексом» – генпідрядником будуть з’ясовані 26 лютого під час чергового засідання міжвідомчої робочої групи під головуванням віце-прем’єр-міністра Івана Васюника.

 

Нагадаємо, що учора, 23 лютого перший заступник генерального директора «Азовінтексу» Василь Огородник несподівано заявив, що у Львівській міській раді всупереч домовленостям, досягнутим за участі Івана Васюника, любіюють інтереси проектної фірми "Арніка".

 

Зокрема, В.Огородник заявив, що після досягнення домовленостей між замовником, генпідрядником та проектантом за участі віце-прем’єр міністра Івана Васюника, львівська влада знову змінила свою позицію. Замість державного Інституту імені Шимановського, який має робити офіційну експертизу і затверджувати робочі креслення стадіону німецької компанії «Arena.com», представники замовника прагнуть, щоб креслення адаптувала приватна компанія «Арніка», -

 

 

На заяву В.Огородника відреагував директор департаменту ЄВРО-2012 Олег Засадний: «У нас були певні проблеми технічного характеру з «Азовінтексом». Однак на останньому засіданні робочої групи за участі віце-прем’єр-міністра Івана Васюника вони були зняті».

 

І далі: «Було підписано відповідний протокол, згідно з яким «Азовінтекс» зобов’язався відновити повномасштабне будівництво стадіону із 25 лютого цього року. Зокрема, мова йшла про будівництво монолітних балок посадових рядів, згідно проектною документацією, яка була погодженою із компанією "Арена. Ком". Генпідряднику від нас була надана уся проектна документація, згідної якої мали вестись роботи. Наразі «Азовінтекс» не повідомляв нас, що роботи не відновляться, відповідно у нас немає підстав сумніватись в цьому. Якщо ж цього не станеться, то ми будемо приймати міри, передбачені договором між містом та генпідрядником. Може розглядатися питання заміни генпідрядника», – зауважив Олег Засадний.

 

Додамо, що  головна причина конфлікту між Львівською міською радою та «Азовінтексом» може критися у словах О.Засадного «від нас була надана уся проектна документація, згідної якої мали вестись роботи». Очевидно, «Азовінтекс» ця проектна документація, яка готувалася за участі компанії "Арена. Ком", не влаштовує. Слід зазначити, що до останнього часу робочі проекти, зокрема, фундаментних робіт,  виконував проектний інститут «Гідромез», підконтрольний «Азовінтексу». Відтак, на вимогу інспекторів УЄФА  робочі проекти «Гідромезу» були перевірені і допрацьовані "Ареною. Ком", котра тепер набула право виготовляти проектну документацію. При цьому  "Арена. Ком" - це німецька компанія, яка має двох субпідрядників, а саме згадану вище "Арніку" та  Український науково-дослідний та проектний інститут сталевих конструкцій ім. Шимановського. Завдання субпідрянків подвійне: по-перше, співучасть у розробці робочих проектів, по-друге, адаптанивна та представницька функція, оскільки "Арена. Ком" німецька компанія.

 

  

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ