Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Процес створення єдиної партії останнім часом активізувався — Ігор Стефанишин

Сьогодні на прес-конференції у Львові керівник виконкому ЛОО НСНУ Ігор Стефанишин розповів про суботню політраду НСНУ, яка відбувалася у Києві. Він зазначив, що була обговорена політична ситуація в Україні та питання про створення єдиної партії на базі Блоку «Наша Україна — Народна самооборона».
«Було констатовано, що до кінця 2007 року єдина партія мала бути створена, але на жаль, цього не вдалося зробити. Проте тепер цей процес активізується. Вже внесено у парламент проект закону про механізм об’єднання політичних сил на базі політичних партій. Із прийняттям цих змін у Закон, партії зможуть злитися в одну», — зазначив Стефанишин.
Він зазначив, що датою реєстрації нової партії буде вважатися дата реєстрації найстарішої партії, яка увійде у блок. Як відзначив Стефанишин, це УРП «Собор». «Після того ми зможемо брати участь у всіх виборах, які будуть проводитися, однак тільки після року, як будемо створені, бо до року часу нові партії не можуть брати участі у виборчих перегонах — таке законодавство», — пояснив Стефанишин.
Він також додав, що протягом двох місяців із моменту прийняття змін у виборче законодавство, буде проведено установчий з’їзд нової партії. «Це буде потужна пропрезидентська політична сила», — додав він. Водночас він зазначив, що наразі єдина, оскільки офіційно ніхто про наміри створення ще однієї пропрезидентської партії не заявляв.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ