Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Проти Артеменка порушили справу про держзраду - Луценко

Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу стосовно народного депутата від Радикальної партії Андрія Артеменка. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook Генпрокурор Юрій Луценко, оприлюднивши скан документа, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У документі йдеться, що кримінальне провадження стосовно Артеменка було порушене сьогодні за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу.

"Артеменко Андрій Вікторович, будучи народним депутатом 8-го скликання, виконуючи свої повноваження в січні 2017 року, перебуваючи за межами України, за попередньою змовою з керівництвом Російської Федерації, вчинив державну зраду, а саме: надав іноземній державі (Російській Федерації) допомогу в проведенні підривної діяльності проти України, яка виразилася у закликах до передачі в довгострокову оренду території Автономної Республіки Крим, яка, відповідно до Конституції, є невід`ємною частиною держави, що може сприяти легітимізації тимчасово окупованого півострова", - йдеться у фабулі кримінальної справи.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ