Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Проти системи: Корбан подав позови на суму понад 1 мільярд до співвласника “Цитрусу”

Геннадій Корбан повідомив на своїй сторінці в Facebook про те, що його юристи подали 4 позови на загальну суму понад 1 млрд грн проти партнера-співвласника компанії “Цитрус” Григорія Топала та групи юридичних осіб, яку він контролює.

Як зазначив Корбан, після купівлі 50% акцій в групі Цитрус його фахівці протягом трьох місяців вивчали документи та проводили поглиблений аналіз та аудит компанії, після чого відкрили речі, про які зазвичай змовчують.

“Перше - оптимізація податків шляхом незаконного переведення боргів без згоди кредиторів. Друге - передача оборотних товарів на безоплатній основі компаніям-супутникам. А головне - довгострокове ′′сіре′′ розмитнення товарів компанією ′′Цитрус", яка нібито дбала про свою репутацію”, - повідомив Геннадій Корбан.

Дніпропетровський бізнесмен сказав, що він вже бувала людина в цих справах, тому аж ніяк не хоче, щоб проблема торкнулася і його, а також додав, що вже підготовлено скарги до правоохоронних органів та податкових органів України.

“На жаль, не всі наші бізнесмени навчилися вести та продавати свій бізнес цивілізовано. Забуваючи, всюди залишають підводні камені”, - зокрема додав Корбан.

Гал-інфо нагадує, що в 2020 році відбувся внутрішній конфлікт між засновниками компанії “Цитрус” Григорієм Топалом та Дмитром Зінченком, які співпрацювали понад 20 років. Після цього, бізнесмен Геннадій Корбан викупив 50% акцій компанії ЗТ-Інвест в минулого співвласника Дмитра Зінченка. Цій компанії належать товарні марки та логотипи мережі “Цитрус”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ