Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Проти травня минулого року реальна зарплата у Львівській області зменшилась на 9,5%

Середньомісячна номінальна заробітна плата одного штатного працівника у травні 2009 року становила 1624 грн., що на 1,0% більше, ніж у квітні 2009 року та на 5,7% - ніж у травні 2008 року. У той же час, у травні 2008 року порівняно з відповідним періодом 2007 року, темпи приросту були більші – 38,6 %. Індекс реальної заробітної плати (з урахуванням зростання індексу споживчих цін) у травні 2009 року порівняно з квітнем 2009 року зріс на 9,0%, а порівняно з травнем 2008 року навпаки скоротився на 9,5%. У травні минулого року порівняно з травнем 2007 року приріст становив 3,8%. Про це повідомило ГУ статистики у Львівській області. Найбільш оплачуваними залишаються працівники фінансових установ, авіаційного транспорту, державного управління, підприємств транспорту та зв’язку, організації, які надають транспортні та додаткові транспортні послуги.
У промисловості середньомісячна заробітна плата становила 1734 грн., що на 6,8 % більше за середній рівень в економіці. Найвища заробітна плата спостерігалась у працівників підприємств з видобування паливно-енергетичних корисних копалин – 2888 грн, з виробництва коксу та продуктів нафтоперероблення – 2285 грн.

Значно нижчою залишається заробітна плата працівників готелів та ресторанів, роздрібної торгівлі, охорони здоров’я та сільського господарства й мисливства.

Співвідношення рівня оплати праці в зазначених видах діяльності із середнім в економіці склало 59,5%-76,3%.

За територіальним поділом рівень оплати праці у травні цього року відрізнявся в 1,7 раза. У містах Львів, Борислав, Червоноград та у Стрийському, Сокальському, Кам’янка-Бузькому районах середньомісячна заробітна плата була більшою за середній рівень в економіці області. Найнижчий її рівень зафіксовано у Радехівському районі та в місті Новий Розділ. В усіх районах і містах області розмір заробітної плати перевищував прожитковий мінімум, встановлений для працездатних осіб.

.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ