Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Протягом 2006 року органами прокуратури області порушено 67 кримінальних справ за недодержання законодавства про оплату праці

Під час проведення перевірок прокуратура і надалі виявляє факти несвоєчасної виплати зарплати. Загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати становить понад 34 млн грн. Аналізуючи структуру боргів із виплати заробітної плати встановлено, що на економічно активних підприємствах вона становить більше 20 млн грн., на підприємствах-банкрутах –  понад 7 млн грн та на економічно-неактивних – 6,5 млн грн. Найбільше заборгували заробітну плату працівникам підприємства які розташовані на території м. Львова – 16 млн.грн., Борислава – 2,5, Дрогобича – понад 2 млн грн, м.Червонограда – понад 1 млн.грн., Сокальського та Яворівського районів – більше 1 млн грн. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.
Прокурорами також виявляються факти, коли керівники підприємств безпідставно не виплачують своїм працівникам заробітної плати, оскільки кошти на розрахункових рахунках є.
Іншим грубим порушенням є виплата заробітної плати “в конвертах”, інакше кажучи – приховані трудові відносини. Виявлено факти, коли працівників приймають на роботу без внесення відповідних записів у трудову книжку або ж виплачують  лише частину зарплати, а решту виплачують у конвертах з метою ухилення від сплати податків та інших обов’язкових платежів до бюджету.
Загалом за результатами проведених перевірок додержання законодавства про оплату праці протягом 2006 року органами прокуратури області  уже порушено 67 кримінальних справ, з яких більшу частину скеровано в суди для прийняття законного рішення, розглянуто із вжиттям заходів 295 приписів і подань. До відповідальності притягнуто 200 посадових осіб, з них 9 осіб – до адміністративної відповідальності, задоволено 50 внесених протестів. Завдяки втручанню органів прокуратури відшкодовано понад 20 млн. грн. заробітної плати громадян. Це дало змогу значно зменшити загальну суму заборгованості із виплати зарплати більше, ніж на 10 млн грн.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ