Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Протягом 6-8 квітня у Львові проводиться форум «Гал-мед 2006»

У Галереї мистецтв триває виставка-показ медичного устаткування, в рамках якої сьогодні, 7 квітня, відбулася конференція на тему «Сімейна медицина. Пріоритет надання первинної медико-санітарної допомоги».  На конференції виступили представники різних медичних структур і фірм, що обслуговують ряд медичних закладів - як приватних, так і державних. 
Основною проблемою вдосконалення і масового розширення системи сімейної медицини постало питання належної освіти з метою направлення  кваліфікованих спеціалістів в різні віддалені куточки України. Так в ЛНМУ ім. Д.Галицького на базі кафедри сімейної медицини, планується відкриття факультету сімейної медицини. Після закінчення цього факультету молодих фахівців планують направляти в різні амбулаторні, клінічні лікарні, при умові надання їм житла в кредит. На це вже виділено 17 млн грн.
 Додатково, при 1 міській клінічній лікарні планується відкриття центру по перекваліфікації сімейних лікарів на базі вищої медичної освіти. Для цього кафедра клінічної сімейної медицини при ЛНМУ ім. Данила Галицького видає рекомендаційні посібники. Ці посібники погоджені МОЗУ і схвалені численними  світовими товариствами і асоціаціями з охорони здоров’я Швеції, Англії, США та ін.   
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ