Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Протягом одного дня на Львівщині школярі посадили 700 тисяч дерев

Вперше протягом одного дня школярі Львівщини разом з лісівниками, громадськістю та представниками ЗМІ висадили більше 700 тисяч штук садівного матеріалу деревно-чагарникових порід. Це відбулось в рамках Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», яка відбувалась протягом тижня з 10 по 15 квітня. Про це «Гал-info» повідомили у ДЛГО «Львівліс».
На Львівщині ця акція відбулася у всіх районах за активної участі 17 державних лісогосподарських підприємств, учнів шкільних лісництв, студентів та учнів, громадськості, представників владних інституцій та засобів масової інформації. У проведенні акції взяли участь 4 174 чоловік, з них: 2 815 вчителів та школярів, 1 113 працівників лісового господарства, 206 представників громадськості та влади, 40 представників ЗМІ. Ними висаджено 735,8 тис. штук садівного матеріалу різних деревно-чагарникових порід, створено 114 га нових лісонасаджень. в проведенні акції взяли участь учні 142 шкіл області.
З 10 по 12 квітня у 186 школах Львівщини спеціалісти лісового господарства, спільно з освітянами, провели виховні години на теми: «Ліс і людина», «Природа - це казка, яку треба читати серцем», «Збережемо зелене довкілля», «Охорони ліс від пожеж» тощо.
Окрім виховних годин у школах читалися лекції, проводилися засідання круглих столів, зустрічі з спеціалістами лісового господарства, головною темою яких було збереження розмаїття лісів та шляхи їх примноження, значення лісу в охороні довкілля та інтелектуальному розвитку суспільства. Такими заходами охоплено понад 7 тисяч школярів. 
12-13 квітня у 73 лісництвах проведені майстер-класи із садіння лісу, висівання лісового насіння, щеплення та живцювання. Школярі отримали можливість власноручно виконати перелічені роботи, тим самим долучитися до весняних лісокультурних робіт лісівників області.
У 52 шкільних закладах спеціалістами лісового господарства було організовано перегляд відеофільмів «Турботи лісівників Львівщини» та «Біль і тривога Карпат». Здійснення цього заходу дало можливість ознайомити школярів із важливістю роботи лісівників, її специфікою, радощами та турботами, що притаманні їй. На базі 17 держаних підприємств лісового господарства було проведено перший етап конкурсів на кращий малюнок та твір про ліс.
У рамках акції, було проведено «День відкритих дверей» у Національному лісотехнічному університеті України. У цьому заході взяли участь учні 33 шкільних лісництв області загальною чисельністю більше 200 чоловік. Вони одержали можливість зустрітися з ректором цього вищого навчального закладу Юрієм Туницею, проректорами та деканами факультетів.
Поруч з переліченими заходами, за участю учнівської молоді закладено 5 парків і скверів, проведено озеленення територій 9 новозбудованих шкіл, упорядковано території 4 дендропарків.
Завершальним днем Акції стала субота 15 квітня. В цей день на лісокультурних площах було висаджено майже 736 тисяч дерев та кущів, що в сім разів більше запланованого. Зокрема, у В'язівському лісництві Державного підприємства «Жовківське лісове господарство» на землях, які вийшли з-під сільськогосподарського користування, за участю голови Львівської облдержадміністрації п. Петра Олійника, його заступників, працівників Жовківської райдержадміністрації, учнів шкільного лісництва, лісівників та представників ЗМІ посаджено 2 гектари захисних лісових насаджень.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ