Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Протягом останнього місяця черга на закордонні паспорти скоротилася більш як на 100 тисяч

Протягом останнього місяця черга на персоналізацію закордонних паспортів скоротилася більш як на 100 тисяч. Про це Гал-інфо повідомили в прес-службі ДМС України.

Незважаючи на сталий підвищений попит на закордонні паспорти, черга на персоналізацію скорочується. Це стало можливим після введення в експлуатацію на Поліграфкомбінаті «Україна» додаткової лінії персоналізації документів, яку було придбано у 2017 році. Якщо у середині березня загальна черга на персоналізацію закордонних паспортів на Поліграфкомбінаті «Україна» складала близько 700 тисяч, то ранок 16 квітня черга складала 572 тисячі.

Динаміка подальшого зменшення черги та скорочення реальних строків видачі паспортів залежатиме від поточного попиту на закордонні паспорти.

Враховуючи затримки у видачі закордонних паспортів через технічну неспроможність виробника персоналізувати закордонні паспорти в умовах підвищеного попиту Державна міграційна служба не радить будь-яким чином планувати подорож за кордон (включаючи купівлю квитків, бронювання проживання тощо), не маючи на руках діючого паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Міграційна служба також нагадує, що будь-які пропозиції від будь-яких посередників щодо надання послуг з «прискорення» оформлення закордонних паспортів є незаконними. Інформацію про таких «посередників» міграційна служба передає до Нацполіції для подальшого реагування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ