Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Протягом останнього тижня в Україні зафіксовано на 7% менше випадків кору – МОЗ

З початку 2018 року в Україні зареєстровано 2933 випадків кору: захворіли 996 дорослих та 1937 дітей, заявив переможець конкурсу на посаду генерального директора Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України Володимир Курпіта.

Зокрема, протягом останнього тижня в Україні 866 осіб захворіли на кір, із яких 292 дорослих і 574 дитини. Про це заявив на брифінгу 30 січня переможець конкурсу на посаду генерального директора Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України Володимир Курпіта, передає кореспондент "ГОРДОН".

"Це на 7% менше, ніж минулого тижня", – сказав Курпіта.

Він також уточнив, що з початку 2018 року зареєстровано 2933 випадків кору: захворіли 996 дорослих та 1937 дітей.

"На щастя, протягом останнього тижня летальних випадків не зареєстровано", – додав Курпіта.

За його словами, найбільше випадків кору у 2018 році було зареєстровано в Івано-Франківській області – 645. Далі йдуть Одеська область (468 випадків), Закарпатська (460), Чернівецька (363) та Львівська (237 випадків із початку 2018 року).

Курпіта додав, що не зафіксовано випадків захворюваності на кір цього року тільки в Чернігівській області.

Кір – гостре інфекційне вірусне захворювання. Основні симптоми хвороби – висока температура, запалення слизових оболонок порожнини рота і верхніх дихальних шляхів, кон'юнктивіт, плямисто-папульозний висип шкіри і загальна інтоксикація. Morbillivirus – вірус кору – надзвичайно заразний, він швидко передається повітряно-крапельним шляхом. Цей вірус може жити в повітрі і на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина покинула приміщення. Дев'ять із 10 неімунізованих людей, що контактують із хворим, заражаються.

Єдиним засобом профілактики кору є вакцинація.

Педіатр Євген Комаровський попередив, що після кору в Україні може початися епідемія дифтерії.

gordonua.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ