Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Протягом півроку в Україну повернули 229 жертв торгівлі людьми – Луценко

Впродовж останніх двох років працівники підрозділів боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми, виявили понад 800 таких злочинів, встановили місцезнаходження та повернули до України майже 900 українських громадян, які стали жертвами міжнародного трафіку, з яких понад 100 - неповнолітні. Знешкоджено понад 40 організованих груп, що діяли у цій сфері. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, – повідомили у ВГЗ ГУ МВСУ у Львівській області.
 

«Торгівля людьми носить транснаціональний організований характер, підтвердженням чому є затримання понад 30 іноземних громадян, які брали участь в організації міжнародного трафіку», - підкреслив Юрій Луценко.

 

Так, за шість місяців цього року  виявлено 197  злочинів, передбачених ст.149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України. До кримінальної відповідальності притягується 70 осіб. Встановлено місцезнаходження та повернуто на Україну 229  потерпілих від торгівлі людьми, у тому числі 35 неповнолітніх, ліквідовано вісім  організованих злочинних груп,  що діяли у цій сфері.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ