Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Протягом року-двох завершиться формування Яворівського та Новороздільського озер

Протягом року завершиться формування Яворівського озера. Зокрема, залишилося допустити кілька метрів води. Про це „Гал-info” розповів академік АГНУ, голова правління ВАТ „Гірхімпром” Іван Зозуля, який займається проблемами та ліквідацією наслідків діяльності гірничої хімії.
Ще через 1,5-2 роки жителі регіону зможуть відпочивати і на озері в Новому Роздолі.
Однак створення озер відбувається з величезними проблемами. Як зазначив Іван Зозуля, через недостатність фінансування (з обіцяних 20 млн грн на роботи виділено поки що лише 4,5 млн грн) і через швидкий підйом рівня води робітники не встигають створювати мілководних участків, дренажів тощо.
Нагадаємо, як повідомляло „Гал-info”, загалом на Львівщині з’явиться п’ять нових озер. Озера будуть утворені на місці колишніх кар’єрів за програмою ліквідації наслідків діяльності гірничої хімії. Зокрема, на місці Яворівського сірчаного кар’єру – Яворівське озеро (об’ємом до 195 млн метрів кубічних, довжина берегової лінії близько 12 кілометрів). На місці Роздільського кар’єру створять відразу три озера: Чисте, Середнє і Глибоке. На місці Подорожненського сірчаного рудника – Велике Подорожненське озеро, глибиною до 90 м, воно має стати найглибшим озером в Україні.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ