Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Протягом вересня курс долара залишався стабільним – 5,0584 грн/дол. США, а в продажу євро укріпилося зростання на 0,6% – до 6,44 грн/євро

Вересень 2006 року, за спостереженнями відділу економічної роботи та грошово-кредитних відносин управління НБУ у Львівській області, відзначився потужним припливом іноземної валюти в країну, що поряд із надходженнями експортної виручки пов’язано з інтенсивними зовнішніми запозиченнями. Це викликало нехарактерне для цього місяця збільшення пропозиції іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку на тлі помірних темпів зростання попиту на неї. Позитивне сальдо інтервенцій Національного банку у вересні було найвищим у цьому році – 552,5 млн доларів США.

Коливання ринкового курсу гривні до долара США на міжбанківському валютному ринку не перевищували 0,9% від її офіційного курсу, який протягом місяця зберігався на рівні 5,05 грн/дол. США. Відносно євро та російського рубля гривня укріпилася на 0,82% та 0,04% відповідно, що відображало курсову динаміку валют на міжнародних ринках.
Міжнародні резерви в умовах здійснення найбільших з початку року зовнішніх  платежів з погашення та обслуговування зовнішнього державного боргу, що становлять   509 млн доларів США, збільшилися на 442 млн дол. США, або на 2,4%, і зараз збільшилися  до 19,1 млрд доларів  США. На їх зростання вплинуло як позитивне сальдо інтервенцій Національного банку, так і надходження близько 300 млн доларів США від розміщення Урядом ОЗДП. 
На готівковому валютному ринку відчувалося сезонне зменшення пропозиції іноземної валюти при утриманні попиту на неї. Негативне сальдо між ними зросло до 196 млн  доларів США. Це відбулося в основному за рахунок зростання попиту на євро, що серед іншого пов’язано із певним знеціненням його відносно долара США на міжнародних ринках.
 Водночас готівковий курс гривні з продажу доларів США впродовж місяця залишався стабільним та близьким до його офіційного значення – 5,0584 грн/дол. США, а з продажу євро – укріпився на 0,6% до 6,44 грн/євро.
Про це повідомили у відділі економічної роботи та грошово-кредитних відносин управління НБУ у  Львівській області.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ