Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Проведення акції під стінами польського консульства було для мене несподіванкою – Дем’ян Малярчук

Депутат Львівської обласної ради, член Політради ЛОО ГП «Пора» Дем’ян Малярчук не вважає сьогоднішнє пікетування Генерального консульства Польщі у Львові доцільним. Про це він повідомив у коментарі «Гал-info».
«Справді, рішення про організацію пікету повинні приймати на засіданні обласної політради партії, однак, наскільки мені відомо, її не було. Принаймні, мені ніхто не говорив про її засідання, хоча я є членом політради. Моя позиція така: я повністю підтримую людей, які перекрили пункт пропуску на кордоні, оскільки від наших громадян вимагають по 35 євро за отримання шенгенської візи, а водночас поляки вільно декілька разів на день перетинають український кордон, купляючи та перевозячи ті ж цигарки та горілку, а громадяни України не можуть перетнути кордон, тому це й викликає справедливе обурення. Проте апелювати потрібно до Верховної Ради України, до Кабінету Міністрів України та Міністерства закордонних справ України, щоб вони домоглися відмови видачі віз, або щоб усі громадяни, так як і українці, отримували візи у своїх консульствах, тобто щоб було справедливо з усіх сторін: або скасування віз, або рівноправність. Проте, я не розумію необхідності пікетування польського консульства, адже вони захищають права своїх громадян і хвала їм за це. Нам у цьому в них потрібно вчитися, а не пікетувати», – зазначив Малярчук.
На уточнююче запитання, хто ж все-таки прийняв рішення про проведення пікету, депутат ЛОР відповів так: «Я не знаю. Мені за 40 хвилин до початку пікету, о 9.20, подзвонили і сказали, що у 10 годині розпочинається пікет під Генеральним консульством Польщі. Я перебував поза межами Львова і для мене така новина була повною несподіванкою. Оскільки я вважаю, що ми не ті структури пікетуємо: пікет на кордоні я підтримую, а пікет під консульством мені не зрозумілий», – зазначив Дем’ян Малярчук.
Нагадаємо, що 11-12 січня на пунктах перетину кордону з Польщею у Львівській області відбувалися масові пікети мешканців прикордонних сіл за участю партійців „Пори”, котрі вимагали спрощення процедури перетину кордону та при видачі шенгенських віз, що значно ускладнилась при вступі Польщі до Шенгенської зони з 1 січня 2008 року.
Cьогодні жителі прикордонної зони Львівщини пікетують Генеральне консульство Польщі у Львові, а також у пункті пропуску „Краківець”.
Сьогодні повинна відбутися нарада за участю представників обласної влади, Генконсула та представників МЗС щодо урегулювання ситуації на українсько-польському кордоні.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ