Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

«Проводити іспити українською правильно, але несправедливо», – начальник освіти Львівщини

«Проводити іспити українською правильно, але несправедливо, особливо щодо дітей, які навчаються угорською та румунською мовами», – заявив начальник головного управління освіти та науки Львівської обласної державної адміністрації Павло Хобзей.

 

Цього року зареєструвалося 300 осіб, яким у складанні незалежного оцінювання необхідні російськомовні словнички, 50% зареєстрованих – минулорічні випускники. 26 осіб зареєструвалися на польську мову, тобто при складанні ЗНО їм будуть необхідні відповідні словники.

 

Як заявила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, переклад завжди може призвести до витоку інформації.

 

Також на прес-конференції Павло Хобзей заявив, що вважає несправедливим вираховування балу атестату. «Якщо 12 балів прирівняють до 200 балів, то це буде несправедливо. Шкільний атестат – це показник не знань чи навичок, а старань учня.»

 

«Щодо антиукраїнських висловлювань нового міністра, - заявив Павло Хобзей, - то вони мене  ображають. Я з родити політв’язнів, а вони не жаліли свого життя, не те що крісла за долю української мови. Тому після заяв пана Табачника, його призначення було для мене неприємним. Однак я дуже радий, що пост першого заступника міністра освіти і науки України посів Борис Жебровський. Він дуже професійна людина, мій колега, довгий час очолював управління освіти Києва».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ