Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пройшовши вранці на територію заводу, працівники ЛАЗу зустріли там власника Ігоря Чуркіна, який пообіцяв повернути заборговані гроші

Голова Львівської обласної державної адміністрації Микола Кміть сьогодні вранці особисто вирішив перевірити, чи впускають на територію Львівського автобусного заводу його працівників. Після приїзду керівника області працівників ЛАЗу пропустили на територію підприємства, -- повідомляє прес-служба Львівської ОДА.
Як розповів Микола Кміть, власник Львівського автобусного заводу Ігор Чуркін вчора йому зателефонував і у телефонній розмові із головою Львівської ОДА пообіцяв, що вже від сьогодні працівникам підприємства почнуть виплачувати заборговану зарплату – близько 50 гривень на день.
Потрапивши на територію ЛАЗу, його працівники зустріли там власника заводу – громадянина Росії Ігоря Чуркіна. Наразі Ігор Чуркін проводить нараду із колективом автобусного заводу. На цій нараді присутній заступник голови Львівської ОДА з питань промислової політики Тарас Федак.
Нагадуємо, 27 січня голова Львівської обласної державної адміністрації Микола Кміть провів нараду із керівниками силових структур Львівщини щодо ситуації на Львівському автобусному заводі. Під час наради також були присутні представники трудового колективу ЛАЗу.
За словами Миколи Кмітя, пріоритетними у ситуації із ЛАЗом для Львівської облдержадміністрації є два питання: виплата заборгованої зарплати працівникам та відновлення колишніх потужностей заводу.
Голова ЛОДА зазначив, що прокуратура області скасувала два накази директора заводу про відправлення «лазівців» у неоплачувану відпустку. Окрім цього, обласне управління юстиції пообіцяло надати адвоката, який вже найближчим часом захищатиме інтереси трудового колективу ЛАЗ у судах.
Під час наради із силовиками також стало відомо, що близько 12 одиниць техніки на ЛАЗі зараз є готовими до продажу. З огляду на це представники силових структур розглядають можливості арешту та подальшого продажу зазначеної техніки – аби виручені гроші витратити на виплату заборгованої зарплати. Водночас головний конструктор ЛАЗу повідомив під час наради, що у підприємства можливі замовлення на сотні автобусів для країн ближнього зарубіжжя.
Микола Кміть повідомив, що про ситуацію на ЛАЗі відомо найвищому керівництву держави. Зокрема, особисто курує це питання заступник глави Секретаріату Президента України Олександр Шлапак.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ