Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Prozorro: Коли та від кого потрібно подавати згоду на обробку персональних даних?

Нерідко Замовники встановлюють вимогу щодо надання від Учасників письмової згоди на обробку персональних даних, дуже часто Учасники не приділяють великого значеній цій вимозі, і так само часто Учасників відхиляють через ненадання письмової згоди на обробку персональних даних від осіб, чиї персональні дані висвітлюються у тендерній пропозиції.

Для початку розберемось, що таке персональні дані. Визначення поняття персональні дані наводиться в абзаці восьмому статті 2 Закону, відповідно до якого персональними даними є відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована. Але законодавством України не встановлено і не може бути встановлено чіткого переліку відомостей про фізичну особу, які є персональними даними, задля можливості застосування положень Закону до різноманітних ситуацій, в тому числі при обробці персональних даних в інформаційних (автоматизованих) базах та картотеках персональних даних, що можуть виникнути у майбутньому, у зв’язку зі зміною в технологічній, соціальній, економічній та інших сферах суспільного життя.

Перше, на що потрібно звертати увагу, це як прописані вимоги в тендерній документації: надання згоди від уповноваженої особи учасника або від всіх осіб. Якщо зазначено, що згода на обробку персональних даних надається від уповноваженої особи учасника або зовсім не зазначено від кого вона повинна бути - дана згода може надаватись тільки від уповноваженої особи або безпосередньо від учасника (якщо учасник фізична особа або фізична особа-підприємець).

Якщо зазначено, що згода на обробку персональних даних надається від всіх осіб, чиї дані висвітлюються у пропозиції - потрібно ретельно перевірити, чиї персональні дані Ви використовуєте, та від всіх цих осіб необхідно буде надати згоду на обробку персональних даних.

Найпоширеніші види персональних даних це паспортні дані (серія та номер), реєстраційний номер облікової картки платника податків, водійські посвідчення, трудові книжки та інш.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ