Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

При Львівській облраді створюють громадську раду з питань порушення прав людини і злочинів проти людяності

При Львівській облраді ініціюють створення громадської ради з питань порушення прав людини і злочинів проти людяності. З такою ініціативою 16 січня на засіданні постійної комісії з питань контролю за ефективністю виконання державних і обласних програм та рішень радиЛьвівської обласної ради виступила депутат Львівської обласної ради Олеся Байко. Повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Депутати підтримали таку ініціативу, яка, на їхнє переконання, є дуже актуальною в ситуації, що сьогодні склалась в Україні – коли людей б’ють, заарештовують, коли в державі практикують судові та інші переслідування громадських, політичних активістів.

Зокрема, на засіданні комісії обговорили процес формування громадської ради та коло її діяльності. Депутати визначили, що до складу громадської ради повинні увійти фахівці-юристи, правозахисники, а також авторитетні громадські діячі. Щодо можливого механізму роботи громадської ради – то вона повинна напрацьовувати певні ініціативи, на основі яких обласна рада зможе ухвалювати рішення щодо тих чи інших питань, а також звернення до органів влади. Окрім того, на основі напрацювань громадської ради, Львівська обласна рада звертатиметься і до європейських та світових інституцій стосовно захисту прав людини та громадянських свобод.

Рішення про створення такої громадської ради комісія виноситиме на розгляд сесії обласної ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ