Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

При Міноборони створять мусульманський батальйон, – Джемілєв

При Міністерстві оборони буде створено мусульманський батальйон з дислокацією в Херсонській області для контролю над проходженням вантажів на кордонах між Кримом і материковою частиною України. Про це повідомив уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, повідомляє «Агентство кримські новини».

«Зараз прийнято рішення про створення мусульманського батальйону, який буде підпорядкований Міністерству оборони України і який переважно буде дислокувати в прикордонній з Кримом Херсонській області», – зазначив він під час виступу на II Всесвітньому конгресі кримських татар в Анкарі.

Як сказав Джемілєв, бажання служити у цьому батальйоні виявили вже багато чеченців, інгушів, азербайджанців, узбеків і представників інших національностей. Цей же батальйон також може бути використаний для контролю над проходженням людей і вантажів на кордонах між окупованим Кримом і материковою частиною України.

«У тій же Херсонській області ми вважаємо за доцільне сконцентрувати всіх наших співвітчизників, які змушені зараз покидати свою батьківщину і розселятися в інших областях України. Цим ми можемо досягти декілька цілей. По-перше, проживаючи разом, у своєму мовному та релігійному середовищі, у них буде менше ризиків втратити свою національну ідентичність, по-друге, дасть можливість побудувати і відкрити там національні школи та культові установи, по-третє, посилить українську присутність в цій складній області, що значною мірою зазнала російської пропаганди, по-четверте, полегшить повернення співвітчизників на свою Батьківщину після звільнення її від окупації», – наголосив він.

Громадське

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ