Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

При Нацраді сформують Експертну раду з електронних ЗМІ під час виборів у 2019 році

Оголошення про подання кандидатур до Експертної ради опубліковане на сайті Нацради України з питань телебачення і радіомовлення.

Громадська рада, що діє при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення, до 25 січня 2019 року приймає подання  від громадських  організацій, галузевих об’єднань, що діють у сфері ЗМІ, інших суспільних інституцій на входження до складу Незалежної експертної ради з питань діяльності електронних засобів масової інформації під час виборів у 2019 році.

Відповідний експертний орган створюється з метою забезпечення демократичності, прозорості й відкритості висвітлення ЗМІ виборчого процесу та участі представників громадськості в оцінці розміщення в електронних засобах масової інформації матеріалів передвиборної агітації. Незалежна експертна рада надаватиме висновки щодо спірних агітаційних матеріалів та  інших ситуацій, які виникатимуть під час  висвітлення у ЗМІ виборчих перегонів, та оприлюднюватиме їх для широкого загалу.

Національна рада підтримала ініціативу громадськості та заявила про готовність співпрацювати з Незалежною експертною радою, ухваливши на засіданні 10 січня 2019 року відповідне рішення.

Заяви на входження до Незалежної експертної ради з питань діяльності електронних засобів масової інформації під час виборів у 2019 році можна подавати на адресу Національної ради: [email protected], зазначивши в темі листа: для Громадської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ